Czekoladowe desery to obowiązkowa pozycja nie tylko menu w kawiarni i restauracji, ale również podczas domowych przyjęć. Gorące napoje czekoladowe, smaczne desery czy czekoladowe fontanny zawsze mają szerokie grono miłośników. Podgrzewacze do czekolady są urządzeniami, które pomagają w przygotowaniu i skracają czas przyrządzania deserów.
Wydajne i nowoczesne podgrzewacze do czekolady
Podgrzewacz do czekolady to urządzenie, które rozpuszcza czekoladę i jest skonstruowany w taki sposób, że cały proces podgrzewania jest maksymalnie uproszczony. Urządzenia nowej generacji zabezpieczają również przed przypaleniem, są wykorzystywane także do podgrzewania różnego rodzaju napojów, herbaty, kawy, grzanego wina i deserów. Zastosowanie specjalnego wskaźnika poziomu płynów sprawia, że nie trzeba podgrzewanej czekolady cały czas pilnować. Funkcja nieustannego mieszania sprawia, że konsystencja deseru jest jednorodna i aksamitna. W zależności od zapotrzebowania podgrzewacze do czekolady mają różną pojemność np. 1,5 litra, 5, a nawet 10 litrów. Podgrzewacze do czekolady w różnych wersjach dostępne są tutaj https://sklep.polmarkus.com.pl/podgrzewacze-do-czekolady
Jak korzystać z podgrzewacza do czekolady?
Przestrzeganie pewnych zasad w trakcie korzystania z podgrzewacza do czekolady sprawia, że spełni on właściwie swoją funkcję, dlatego należy:
– używać czekolady, która ma co najmniej 32% masła kakaowego,
– podgrzewać większą objętość czekolady niż jest potrzebna,
– pojemnik należy napełniać do 2/3 wysokości, a temperatura powinna wynosić 45-50 stopni Celsjusza, topienie czekolady to proces i należy czekać kilka minut, aż się rozpuści.